Makovo-borůvkový chlebíček

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Počet porcí: 1 chlebíček
Makovo-borůvkový chlebíček  Foto: Makovo-borůvkový chlebíček Foto: Miluji svůj život

Jednoduché těsto dochucené mákem a citronovou šťávou je dokonalým podkladem pro oblíbené borůvky. Můžete použít zmražené zásoby nebo počkat, až lesy zmodrají záplavou tohoto báječného ovoce.

Článek

Nejlepší borůvkové recepty Foto:

15 svěžích receptů z borůvek

Sezona borůvek je v plném proudu a tyhle modré krásky si zaslouží čestné místo v našich kuchyních. Proto jsme pro vás vybrali skvělé recepty, které borůvky promění v...
Suroviny
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 stupňů.

2

V jedné míse smíchejte mouku, sodu a sůl. V druhé míse (nejlépe od kuchyňského robota) prošlehejte citronovou šťávu s cukrem a přidejte vejce a jogurt.

3

Do mísy s tekutými surovinami nasypte mouku se sodou a solí, přidejte vejce a mák a nechte robota zpracovat těsto. Když je těsto hotové, je tekutější, opatrně do něj přimíchejte i borůvky.

4

Formu na chlebíček vystelte pečicím papírem a vlijte těsto. Pečte 45 minut.

5

Po upečení nechte zcela vychladnout a krájejte pilkovým nožem.