Makarony amatriciana

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Makarony amatriciana Foto: Makarony amatricianaFoto: www.panzani.cz

Máme pro vás recept na známou italskou omáčku na těstoviny, která pochází z města Amatrice.

Suroviny
  • makarony 400 g
  • guanciale (podobné slanině) 300 g
  • loupaná rajčata v plechovce 400 g
  • bílé víno 200 ml
  • olivový olej 2 lžíce
  • ovčí sýr pecorino 150 g
Postup
1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.

2

V pánvi na oleji orestujte na nudličky nakrájenou slaninu, zalijte bílým vínem, přidejte rajčata, dochuťte solí a pepřem a vše poduste.

3

Do hotové omáčky vmíchejte těstoviny spolu s půlkou nastrouhaného sýra. Ten omáčku krásně zjemní a zatáhne. Zbytek nastrouhaného sýra si nechte na ozdobu při servírování.