Maďarská houbová polévka s čerstvým koprem

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4–6
Maďarská houbová polévka s čerstvým koprem  Foto: Maďarská houbová polévka s čerstvým koprem Foto: Marek Kučera

Kombinace hub, smetany a kopru je prostě neodolatelná. Vyzkoušejte tuhle nezvyklou verzi a houbovku už nejspíš nikdy nebudete vařit jinak.

Další neodolatelné husté polévky ze všech koutů světa najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si pestrý podzim s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH nabízí téměř 80 nových receptů, které vás provedou pestrým obdobím podzimu. Najdete ho v prodeji už od středy 13. září!
Suroviny
  • máslo 4 lžíce
  • velká cibule nakrájená na kostičky 1 ks
  • lesní houby, nakrájené na plátky 500 g
  • hladká mouka 3 lžíce
  • sladká mletá paprika 1 lžíce
  • vývar 750 ml
  • polotučné mléko 250 ml
  • citronová šťáva 1 lžíce
  • nasekaný čerstvý kopr 1 lžíce
  • nasekaná hladkolistá petržel 1 hrst
  • sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Máslo rozehřejte ve velkém hrnci na středním stupni. Přidejte cibuli a houby a smažte, až houby pustí šťávu a ta se odpaří, trvá to asi 10 až 15 minut. Vmíchejte mouku a papriku a 2 až 3 minuty je smažte.

2

Vlijte vývar, sójovou omáčku a mléko, uveďte do mírného varu, snižte příkon a na mírném varu vařte asi 10 minut. Mimo oheň pak vmíchejte zakysanou smetanu, citronovou šťávu, kopr a petrželku. Polévku podle chuti osolte a opepřete.