Linguine s tygřími krevetami

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Linguine s tygřími krevetami Foto: Linguine s tygřími krevetamiFoto: www.panzani.cz

Špagety s krevetami jsou velmi oblíbené – a rozhodně se není čemu divit. Se šťavnatými rajčaty a voňavými bylinkami si doma připravíte perfektní jídlo a budete se olizovat až za ušima!

Suroviny
  • linguine 400 g
  • tygří krevety, vyloupané syrové 24 ks
  • sterilovaná rajčata 4 ks
  • česnek 2 stroužky
  • šalotky 2 ks
  • bílé víno 150 ml
  • několik lístků bazalky
  • plocholistá petržel
  • máslo 1 lžíce
  • pepř, sůl
Postup
1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.

2

Na pánvi rozpalte kapku olivového oleje a zprudka na něm opečte ze všech stran krevety. Hotové budou během jedné minuty a krásně změní barvu dorůžova.

3

Pak přidejte najemno nasekanou šalotku, na poloviny nakrájená cherry rajčátka, na plátky nakrájený česnek a vše zalijte bílým vínem.

4

Poté přidejte sterilovaná rajčata, která předem nakrájejte. Omáčku dochuťte pepřem a solí, přidejte listovou petržel a pár lístků bazalky.

5

Nakonec na pánev přidejte těstoviny, máslo a vše promíchejte. Máslo se rozpustí a těstoviny krásně obalí. Rajčata tuhle kombinaci pěkně probarví.