Lečo

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 5
Lečo Foto: LečoFoto: Češka z Česka

Lečo je směs zeleniny a vajec. Výborné letní jídlo, původem z Maďarska, které u nás zdomácnělo. Ještě aby ne, když všechny potřebné ingredience jednoduše seženete. Ingrediencí navíc není mnoho a vaření zabere jen málo času.

 

Jako příloha se hodí chleba nebo vařené brambory. A pokud chcete, můžete do leča přidat na pánvi osmaženou klobásku.

Článek

Plněné papriky v rajčatové omáčce  Foto:

18x paprika v hlavní roli

Papriky a kapie mnoha tvarů a barev patří na náš letní stůl už dlouhá léta. Vždyť co by to bylo za léto bez pořádného leča? Tahle skvělá šťavnatá zelenina je ale výborná i...
Suroviny
Postup
1

Na drobno nakrájejte cibuli a nechte ji na troše oleje v hluboké pánvi lehce zpěnit.

2

Přidejte na malé kousky nakrájené papriky. Asi 3 minuty počkejte, až začnou povolovat a přidejte na malé kousky nakrájená rajčata. (Pokud chcete přidat zvlášť opečenou klobásu, přidejte ji před rajčaty.)

3

Osolte, opepřete, podlijte lehce vodou (pokud je potřeba a zelenina se připéká) a nechte vařit. Hotovo je, když jsou rajčata povolená. V té chvíli přijdou na řadu předem rozšlehaná vejce, která do pánve nalijte a promíchejte. Jen chvilku povařte. Když mají vejce pevnější konzistenci, je hotovo!