Lahodná jahodová zmrzlina ze tří ingrediencí

Doba přípravy: Do 30 minut
Lahodná jahodová zmrzlina ze tří ingrediencí  Foto: Lahodná jahodová zmrzlina ze tří ingrediencí Foto: archiv blog.KitchenAid.cz

Nejjednodušší domácí zmrzlinu připravíte jednoduše ze salka a našlehané smetany. Ochucovat se dá tento základ tradičními surovinami jako je ovoce, čokoláda nebo oříšek až po ty exotické jako chilli koření nebo bazalka. Jahodová příchuť je jednou z nejoblíbenějších. Jak na ni?

Suroviny
  • čerstvé jahody 400 g
  • salko 1 plechovka
  • sladká smetana ke šlehání 370 ml
Postup
1

Jahody zbavte stopek, nakrájejte na větší kousky, rozmixujte společně se salkem a dejte stranou.

2

V míse kuchyňského robotu nebo ručně vyšlehejte šlehačku dotuha, kterou následně postupně přimíchejte do jahodové směsi.

3

Hotovou směs nalijte do (předem vychlazeného) zmrzlinovače. Zmrzlina se během pár minut udělá de facto sama. Pokud chcete tužší konzistenci, nechejte před servírováním chvíli ztuhnout v mrazáku.

4

Pokud nemáte zmrzlinovač, připravenou směs nalijte do vhodné nádoby a nechte minimálně několik hodin zmrznout v mrazáku.