Květákový steak

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 2
Květákový steak  Foto: Květákový steak Foto: Kublanka vaří doma

Kdybyste se u nás, ve fotbalové kabině starých pánů, zeptali, jaká je naše nejoblíbenější zelenina, tak se jednohlasně dozvíte, že přece hovězí maso. Ale Blanka na to kontruje, že nejlepší steak je z květáku. Dobře, medium rare ho sice neudělala, ale musím říci, že chutná i nám velkým klukům.

Článek

Pečený květák s balzamikem a parmezánem  Foto:

24 receptů s oblíbeným květákem

Nedávno to byla brokolice, tentokrát květák – ten bývá mezi strávníky oblíbenější. Vybrali jsme pro vás recepty, díky kterým si ho oblíbíte ještě víc! :)
Suroviny
Postup
1

Troubu předehřejte na 220 °C. Střední část květáku nakrájejte na 2 plátky o tloušťce cca 1 cm. Zbytek květáku ponechte na jinou kuchyňskou úpravu.

2

Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a květákové steaky na něm opečte z obou stran dozlatova. Steaky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte je dopéct do předehřáté trouby na 10–15 minut.

3

Mezitím připravte zálivku. Kapary propláchněte studenou vodou, nasekejte je najemno a promíchejte s nakrájenými rajčaty, šalotkou, hladkolistou petrželkou a olivovým olejem. Dochuťte citronovou šťávou a solí.

4

Upečené květákové steaky přendejte na talíř, přelijte připravenou zálivkou a ihned podávejte.