Kuskus s tomatovou salsou a tuňákem

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Počet porcí: 4
Couscous s tomatovou salsou a tuňákem Foto: Couscous s tomatovou salsou a tuňákemFoto: www.panzani.cz

Čerstvý tuňák potřebuje jenom minimální úpravu – jeho maso je totiž samo o sobě naskutečné lahodné. K tomu už stačí jen trochu kuskusu a večeře je na světě! :)

Suroviny
  • kuskus 250 g
  • tuňák 600 g
  • červená cibule 1 ks
  • limetka 1 ks
  • nasekaná bazalka 2 lžíce
  • nasekaná listová petrželka 2 lžíce
  • nasekaný koriandr 2 lžíce
  • česnek 2 stroužky
  • červená paprika 1 ks
  • piniové oříšky 2 lžíce
  • rajčata 6 ks
  • olivový olej 2 lžíce
  • sůl, pepř
Postup
1

Kuskus připravte podle návodu na obalu.

2

Piniové oříšky opražte na suché pánvi. Rajčata zbavte středů se semínky, červenou cibuli oloupejte, chilli papričku rozpulte a očistěte od semínek, taktéž červenou papriku.

3

Vše nakrájejte na kostičky a smíchejte. Přidejte prolisovaný česnek, bazalku, koriandr, petržel, oříšky, špetku soli a pepř, šťávu z limetky a olivový olej.

4

Rajčatovou salsu zlehka promíchejte s kuskusem. Steaky z tuňáka opečte na pánvi s trochou oleje, z každé strany asi minutu.

5

Takto bude upečený tzv. rare. Pokud tento způsob úpravy nemáte rádi, samozřejmě tuňáka nechte opékat o něco déle.

Všechny recepty, které Zdeněk Pohlreich připravil s Panzani, najdete na webové stránce Panzani.

Tahle kombinace s tuňákem potěší každý mlsný jazyk. Pozor jen, aby ten tuňák byl opravdu čerstvý!

Poutak Panzani 5 Foto: