Kuřecí prsa s rajčatovo-máslovou omáčkou

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Kuřecí prsa s rajčatovo-máslovou omáčkou  Foto: Kuřecí prsa s rajčatovo-máslovou omáčkou Foto: All

Kus dobrého masa, vynikající omáčka, vůně a chuť čerstvých bylinek a oblíbené těstoviny... V tomto jídle se spojuje spousta dobrých surovin a příprava je přitom příjemně rychlá.

Suroviny
  • kuřecí prsa bez kosti a bez kůže 500 g
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • olivový olej 1/4 hrnku
  • oválná rajčata nakrájená na kostky 5–6 ks
  • česnek, rozdrcený 3 stroužky
  • čerstvá bazalka nakrájená na tenké proužky 1 velká hrst
  • máslo 1/4 hrnku
  • těstoviny (spaghetti, linguine nebo bucatini) 300 g
Postup
1

Kuřecí prsa překryjte potravinářskou fólií a lehce je rozklepejte v nejvyšší části, díky tomu se sníží čas přípravy. Poté fólii odstraňte a maso ochuťte solí a pepřem.

2

Nakrájejte rajčata na kostky, bazalku na tenké proužky a česnek oloupejte a rozdrťte. Vše prozatím odložte stranou. Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou si připravte těstoviny podle instrukcí na obalu, tak aby byly al dente – na skus.

3

Ve velké pánvi rozpalte olivový olej, poté vložte kuřecí prsa a restujte je několik minut z obou stran tak, aby byla propečená a na povrchu hezky dozlatova opečená. Jakmile budou hotová, vyndejte je z pánve a nechte stranou.

4

Olej v pánvi nechte lehce vychladnout a potom na něj vhoďte nakrájená rajčata. Řádně promíchejte a přiveďte k varu. Nechte probublávat a vařečkou rajčata mírně drťte, aby se vytvořila omáčka. Poté vmíchejte česnek a máslo. Jakmile se máslo rozpustí, vložte do omáčky zpátky maso a nechte ho v ní pár minut prohřát a nasáknout.

5

Těsně před servírováním vmíchejte čerstvou bazalku do omáčky. Servírujte s těstovinami.