Kuřecí játra na cibulce pečená v troubě

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 2
Kuřecí játra na cibulce pečená v troubě  Foto: Kuřecí játra na cibulce pečená v troubě Foto: Cukrfree - kuchařka pro malé i velké

V nové Cukrfree kuchařce nás zaujal tenhle jednoduchý recept na kuřecí játra z trouby. Stačí pár ingrediencí a chvilka času a vykouzlíte zdravou večeři, která je navíc bez cukrů (i těch skrytých).

Článek

14 lahůdkových receptů z jater  Foto:

14 lahůdkových receptů z jater

Játra jsou surovinou s nezaměnitelnou chutí a strukturou. Ať už použijete k vaření vepřová, telecí či drůbeží, s našimi recepty z nich dokážete připravit skutečnou lahůdku.
Suroviny
  • kuřecí játra 400 g
  • očištěné houby 200 g
  • sádlo 2 lžíce
  • cibule 1/2 ks
  • sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Troubu předehřejte na 175 °C.

2

Zapékací misku nebo litinovou pánev vymažte sádlem a vložte do ní očištěná a nakrájená játra, houby a cibuli, přidejte zbývající sádlo a promíchejte.

3

Osolte a opepřete, posypte tymiánem a vložte na 20 minut do trouby.

4

Podávejte samotné nebo společně s pečenou zeleninou či zeleninovým pyré.