Kuře se špenátem, fetou a koriandrovým pestem

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Počet porcí: 6
Kuře se špenátem, fetou a koriandrovým pestem Foto: Kuře se špenátem, fetou a koriandrovým pestemFoto: profimedia.cz

Majonéza z červené papriky je skvělá také na hamburgery nebo jako dip k pečeným bramborám.

Suroviny
  • kuřecí prsa 6 ks
  • koriandrové pesto
  • čerstvý špenát 1/2 svazku
  • sýr feta
  • Na majonézu z červené papriky:
    červená paprika 1 ks
  • cibule 1 ks
  • bílé víno 1/4 hrnku
  • česnek 1 stroužek
  • majonéza 1 hrnek
  • mletá sladká paprika
  • čerstvé bylinky (oregano, bazalka, tymián)
Postup
1

Majonéza: Na pánvi nejprve rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli, po chvíli přidejte česnek. Jakmile bude cibule dosklovata, přidejte červené papriky, bílé víno a protlak a nechte 5–10 minut dusit na středním ohni, až papriky změknou. Sundejte z ohně a nechte lehce zchladnout. Zvlášť smíchejte majonézu s mletou paprikou a čerstvými bylinkami, poté směs smíchejte s připravenou směsí z pánve a nechte stranou.

2

Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm kuřecí prsa dozlatova z obou stran, nepřepečte je, mělo by stačit 3–5 minut. Připravené maso vložte do pekáčku, potřete je koriandrovým pestem, zasypte čerstvým špenátem a rozdrobeným feta sýrem. Potom na maso navrstvěte ochucenou majonézu, pekáček přikryjte alobalem a v troubě rozpálené na 160 °C pečte 15–20 minut.