Kuře na harisse

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Počet porcí: 4
Kuře na harisse  Foto: Kuře na harisse Foto: Jamie Oliver / 5 ingrediencí

Další geniální recept z nové kuchařky Jamieho Olivera obsahuje jen 5 hlavních ingrediencí a základní ochucovadla. V jednoduchosti je krása a Jamie opět dokazuje, že stačí málo a během chvíle můžete vykouzlit opravdu skvělé jídlo pro celou rodinu.

Článek

Nejlepší recepty na víkendové kuře Foto:

Nejlepší recepty na víkendové kuře

Patří na váš víkendový stůl pečené kuře? Pak pro vás máme inspiraci, jak ho připravit!

Uložit

Suroviny
  • různobarevné papriky 4 ks
  • červená cibule 2 ks
  • celé kuře o váze 1,2 kg 1 ks
  • růžová harissa 4 vrchovaté lžičky
  • čerstvá máta 4 snítky
  • sůl a čerstvě namletý černý pepř
  • červený vinný ocet
Postup
1

Troubu předehřejte na 180 °C. Papriky zbavte semínek a natrhejte je na velké kousky, cibuli oloupejte, rozkrojte na čtvrtky a rozdělte na jednotlivé plátky a pak vše dejte do pekáče o rozměrech 30 x 40 cm. Velkým ostrým nožem rozkrojte hřbet kuřete tak, abyste ho mohli rozložit naplocho, a do stehen udělejte hlubší zářezy. Vložte do pekáče spolu s harissou, trochou mořské soli a černého pepře a červeného vinného octa. Dobře promíchejte tak, aby se koření dostalo do všech koutků a záhybů kuřete.

2

Kuře položte na zeleninu a vše pečte 50 minut nebo až bude hezky vypečené a propečené. Před servírováním natrhejte navrch lístky máty.