Kukuřičná krémová polévka

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Kukuřičná krémová polévka  Foto: Kukuřičná krémová polévka Foto: My Cooking Diary

Lidé si liší podle toho, jaké polévce dávají přednost – buď čirému vývaru, nebo krémovým a hustým polévkám. Texturu jim můžete dodat rozmixovanou zeleninou, smetanou nebo kokosovým mlékem, které funguje jako letenka k moři. A zároveň je mnohem lehčí a zdravější než smetana.

Článek

Nejlepší recepty na krémové polévky Foto:

20 receptů pro milovníky krémových polévek

Krémové polévky jsou velmi oblíbené. Jejich hladivá struktura je zvláště v zimě vyloženě příjemná. Krémovou polévku lze připravit z mnoha druhů zeleniny nebo luštěnin, a...
Suroviny
  • šalotka 2 ks
  • česnek 1 velký stroužek
  • větší brambory 2 ks (asi 200 g)
  • olivový olej 2 lžíce
  • strouhaný čerstvý zázvor 1 lžíce
  • kurkuma 1 lžička
  • mletý koriandr 1 lžička
  • mleté chilli (nebo čerstvá chilli paprička podle chuti) 1/4 lžičky
  • zeleninový vývar 600 ml
  • kokosové mléko 400 ml
  • mražená kukuřice 400 g
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • čerstvý koriandr 1 hrst
Postup
1

Šalotku oloupejte a nakrájejte na plátky. Česnek nasekejte nadrobno, brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.

2

V hrnci rozehřejte olivový olej a opečte na něm šalotku doměkka. Přidejte zázvor, česnek, kurkumu, mletý koriandr a chilli a jakmile se rozvoní, vsypte brambory a bobkový list a zalijte vývarem a kokosovým mlékem. Dochuťte solí a pepřem a nechte 15 minut vařit, až brambory změknou.

3

Přisypte kukuřici a povařte pár minut doměkka. Vyjměte bobkový list a polévku rozmixujte na hladký krém. Je-li polévka moc hustá, zřeďte ji teplým vývarem. Osolte, opepřete a podle chuti přidejte chilli papričku. Posypte nasekaným koriandrem.

PRIMA TIP: Těm, kdo v polévce hledají maso, opražte navrch plátky slaniny. Pokud máte naopak raději jemnější chutě, podávejte ji se zakysanou smetanou.

Kukuřičná krémová polévka  Foto: Kukuřičná krémová polévka; foto: My Cooking Diary

My Cooking Diary Foto:

My Cooking Diary

První kuchařka nejúspěšnější české foodblogerky Kateřiny Saint Germain Lustigové. Její obsah a koncept vychází z food blogu My Cooking Diary.

V kuchařce najdete 90 receptů, které vám poskytnou inspiraci od rána do večera na jeden měsíc. Navíc je na začátku 10 základních receptů, které se vám budou hodit pro tvorbu těch ostatních.

Kniha je rozdělena na čtyři kapitoly a ve třech hlavních najdete recepty na 30 snídaní, 30 obědů a 30 večeří.

Kuchařku můžete objednat na eshop.mycookingdiary.cz

 

 

Další recepty z kuchařky My Cooking Diary najdete v jarním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...