Krůtí sekaná s fetou

Doba přípravy: Do 2 hodin
Počet porcí: 8
Krůtí sekaná s fetou Foto: Krůtí sekaná s fetouFoto: All

Zkuste nevšední variaci na naši tradiční sekanou. S vůní bylinek, s výrazným slaným sýrem a z jemnějšího krůtího masa – určitě stojí za zkoušku :)

Suroviny
  • panko strouhanka 1/2 hrnku
  • mléko 1/4 hrnku
  • mleté krůtí maso cca 900 g
  • vejce, prošlehané 2 ks
  • mletá sušená cibule 2 lžičky
  • sušený granulovaný česnek 2 lžičky
  • sůl 1 lžička
  • pepř 1 lžička
  • italské koření 1 lžička
  • worchestrová omáčka 1 lžíce
  • feta 1 hrnek
  • cuketa, nastrouhaná a scezená 2 hrnky
  • omáčka marinara 1 hrnek
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C.

2

Ve větší míse smíchejte panko strouhanku s mlékem a vytvořte hrubší pastu.

3

Vmíchejte mleté maso, vejce, koření, worchestrovou omáčku, sýr, cukety a polovinu omáčky marinara.

4

Dobře všechny ingredience promíchejte.

5

Pekáč lehce vymažte olejem. Masovou směs vytvarujte do bochníku a vložte do pekáčku. Zbylou omáčku rozprostřete po povrchu masa.

6

Pečte asi 1 hodinu a 15 minut, dokud vnitřní teplota sekané nebude cca 72 °C. Nechte odležet asi 5 minut a poté nakrájejte na 8 stejných plátků.