Krevety na buzaru

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Krevety na buzaru  Foto: Krevety na buzaru Foto: Saveur - šťastná italská kuchyně

Výraz buzara znamená v chorvatštině dušené maso a na druhé straně Jaderského moře takto připravují chobotnice a mořské plody. Je hezké, že kulinární tradice nezná hranic a krevety v rajčatové omáčce zdomácněly i v Itálii, kde se podávají v rychlé úpravě jen s olivovým olejem, česnekem a vínem.

Článek

Nejlepší recepty z krevet  Foto:

Nejlepší recepty z krevet

Obliba mořských plodů i v našich končinách bez moře stoupá. Není divu, pokud jim dáte šanci, zjistíte, že jsou velmi lahodné, zdravé a velmi jednoduché na přípravu. A...
Suroviny
  • česnek 3 stroužky
  • šalotky 2 ks
  • suché bílé víno 250 ml
  • voda 125 ml
  • velké krevety s krunýřem 24 ks (asi 450 g)
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • hladkolistá petržel, nahrubo nasekaná 2 lžíce
  • čerstvý bílý chléb nebo bageta k podávání
Postup
1

Česnek a šalotku oloupejte a nasekejte nadrobno. V hluboké pánvi rozehřejte na středním až vysokém stupni olej. Vsypte česnek a šalotku a restujte je 1–2 minuty, až lehounce zezlátnou. Přidejte rajčatový protlak a vařte 2 minuty. Přilijte víno a vodu a nechte 6 minut vyvařit.

2

Do vývaru vložte krevety, osolte, opepřete a vařte 3–4 minuty, až zrůžoví. Vyjměte je, rozdělte na talíře, posypte petrželkou a podávejte zvlášť s omáčkou a čerstvým bílým chlebem nebo bagetou k namáčení.