Krémová žampionová polévka

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Počet porcí: 4
Krémová žampionová polévka  Foto: Krémová žampionová polévka Foto: kuchařka Jíme zdravě II.

Žampiony mají velmi jemnou houbovou chuť a krémová polévka z nich je naprosto báječná! Pokud ji chcete mít zdravější, použijte místo smetany rýžové mléko.

Článek

Nejlepší recepty na krémové polévky Foto:

20 receptů pro milovníky krémových polévek

Krémové polévky jsou velmi oblíbené. Jejich hladivá struktura je zvláště v zimě vyloženě příjemná. Krémovou polévku lze připravit z mnoha druhů zeleniny nebo luštěnin, a...
Suroviny
  • přepuštěné máslo 2 lžíce
  • velká bílá cibule 1 ks
  • žampiony 500 g
  • zeleninový vývar 700 ml
  • sušená šalvěj 2 lžičky
  • rýžové mléko 250 ml
  • sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo, zpěňte na něm najemno nakrájenou cibulku, asi 5 minut. Přidejte očištěné na plátky nakrájené žampiony se šalvějí a restujte na středním plameni 10 minut. Vše zalijte vývarem a nechte 15 minut vařit pod pokličkou.

2

Nakonec přilijte rýžové mléko, dochuťte solí a pepřem a rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.