Krémová kuřecí polévka s houbami

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 6
Krémová kuřecí polévka s houbami Foto: Krémová kuřecí polévka s houbamiFoto: Marek Kučera

Pořádná drůbeží polévka přijde vhod i s prvními náznaky tepla. S dobrým pečivem poslouží tato sytá smetanová varianta i jako celý oběd.

Rozšiřte svůj repertoár o nové recepty z kuřecího masa! Najdete je v jarním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...
Suroviny
  • olivový olej 1 lžíce
  • kuřecí stehenní řízky, nakrájené na kousky 500 g
  • máslo 2 lžíce
  • česnek, rozdrcený 3 stroužky
  • houby, nejlépe lesní, nakrájené na plátky 1 hrst
  • cibule, nakrájená 1 ks
  • mrkev, očištěná a nakrájená 3 ks
  • řapíkatý celer, nakrájený na plátky (nebo kousek běžného celeru) 2 řapíky
  • hladká mouka 3 lžíce
  • drůbeží vývar 1 litr
  • hladkolistá petržel, nasekaná 1 hrst
  • sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Ve velkém silnostěnném hrnci rozehřejte olej. Maso osolte a opepřete, dejte do hrnce a opečte ze všech stran, trvá to asi 2 až 3 minuty. Kousky masa vyndejte a nechte stranou.

2

Do hrnce dejte máslo a nechte ho rozehřát. Osmažte na něm česnek, houby, cibuli, mrkev a celer. Za občasného promíchání smažte asi 3 až 4 minuty. Vmíchejte tymián a smažte asi 1 minutu.

3

Vmíchejte mouku a nechte ji asi 1 minutu smahnout. Vlijte vývar, vraťte kousky masa a za stálého promíchávání nechte dojít k varu. Polévku pak vařte, až lehce zhoustne, asi 5 minut.

4

Nakonec vmíchejte smetanu a nechte ji prohřát. Dochuťte solí a pepřem a podávejte posypanou nasekanou petrželkou.