Koprová omáčka s karamelovým základem

Doba přípravy: Do 30 minut
Koprová omáčka s karamelovým základem Foto: Koprová omáčka s karamelovým základemFoto: V kuchyni vždy otevřeno

Koprová omáčka se samozřejmě může podávat s knedlíkem nebo bramborem, vše záleží na chutích každého z nás. Tato verze je velice rychlá, jelikož neobsahuje maso, jen vajíčko! :)

Článek

13 receptů na klasické české omáčky Foto:

13 receptů na klasické české omáčky

Pokud bychom měli vybrat typicky české jídlo, bude to asi nějaká omáčka s knedlíkem. Není to zrovna hit zdravé výživy podle současných trendů, ale co naplat? Všichni jsme...
Suroviny
Postup
1

V hrnci rozehřejte máslo, vsypte do něj cukr a nechte rozpustit.

2

Jakmile bude mít tendenci přetvářet se na karamel, sejměte ze zdroje tepla a vlijte opatrně ocet. Dávejte velký pozor, prská to!

3

Opět postavte na oheň a důkladně promíchejte, až se všechno rozpustí a ocet ztratí svoji čpavost.

4

V mléce důkladně rozmíchejte hladkou mouku a vlijte do základu. Metličkou pečlivě promíchávejte a na mírném ohni provařte cca 20 minut.

5

Pak přilijte smetanu, trošku osolte, nechte provařit a po odstavení vsypte posekaný kopr. Už dál nevařte, jen ho nechte v omáčce chvíli rozvonět. Podle potřeby samozřejmě dochuťte.