Kedlubnový salát se šunkou

Doba přípravy: Do 10 minut
Kedlubnový salát se šunkou Foto: Kedlubnový salát se šunkouFoto: V kuchyni vždy otevřeno

I z kedlubny se dá vytvořit rychlý pokrm - třeba v podobě salátu, který si můžete den předem připravit jako svačinku či oběd do práce. K němu stačí už jen kousek dobrého chleba a máte hotovo.

Recept

Pečené kotlety s kedlubnovým zelím  Foto:

Pečené kotlety se smetanovým kedlubnovým zelím

Toto jídlo je stvořeno z jednoduchých částí, které dohromady vytvářejí harmonický celek. Pečené maso, glazované cibulky, zelí z křehké kedlubny se smetanou, a k tomu...
Suroviny
  • kedlubna 1 ks
  • jarní cibulka 1 ks
  • šunka 100 g
  • pažitka
  • cottage 1 ks
  • majonéza nebo tatarka 1 lžíce
  • sůl, pepř
Postup
1

Kedlubnu nastrouhejte na hrubém struhadle, šunku nakrájejte na nudličky, jarní cibulku a pažitku posekejte.

2

Vše spojte sýrem cottage a lžící majonézy nebo tatarky. Osolte, opepřete a nechte chvilku uležet v lednici.

V kuchyni vždy otevřeno Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.

V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.

Jak Andrea sama říká: „Na vaření mě baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“