Kavak - nakládaný slaný sýr

Doba přípravy: Do 10 minut
Počet porcí: 1-2
Kavak - nakládaný slaný sýr  Foto: Kavak - nakládaný slaný sýr Foto: Sám doma a hladový

Marinovaný slaný sýr je báječná chuťovka, která se hodí k pivu i vínu. Můžete ho podávat ihned, ale po odležení chutná ještě o moc lépe!

Článek

Nejlepší silvestrovské chuťovky Foto:

13 nápadů na nejlepší silvestrovské chuťovky

Konec roku je spjatý s bujarými oslavami a jak je známo, drinky se musí řádně projídat :) Nic proti chlebíčkům a chipsům, ale silvestrovské pohoštění může být mnohem...
Suroviny
  • hladkolistá petržel 1 svazek
  • nakládaná kapie 50 g
  • malá červená cibule 1 ks
  • olivový olej na zalití asi 150 ml
Postup
1

Sýr nakrájejte na malé kostičky a dejte do misky. Přisypte malou hrstičku nasekané petržele a kapie. Cibuli nakrájejte nadrobno, přidejte k sýru a vše zalijte olivovým olejem. Směs jemně, ale důkladně promíchejte.

2

Můžete podávat ihned s čerstvým chlebem, ale lepší je přesunout směs do zavařovací sklenice a nechat alespoň jeden den odležet v lednici.