Kapucínský štrúdl

Doba přípravy: Do 2 hodin
Počet porcí: 2 záviny
Kapucínský štrúdl  Foto: Kapucínský štrúdl Foto: Sladká první republika

Štrúdl je ikonou české cukrařiny. Kapucínský skrývá v kynutém těstě hruškovo-meruňkovou náplň s ořechy a brusinkami a o tom, že nejlépe chutná ještě vlahý, vás nemusíme nejspíš přesvědčovat.

Další lákavé recepty na dezerty a moučníky podle receptů z 1. republiky najdete v novém čísle časopisu prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Pestré chuti podzimu s Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si pestré chutě podzimu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti již od 14. září a opět v něm nechybí spousta originálních receptů, s kterými si užijete podzim plný chutí, vůní...
Suroviny
Postup
1

Nejdřív nechte vzejít kvásek. Droždí rozdrobte do vlažného oslazeného mléka, zamíchejte a nechte zhruba 10 minut stát.

2

Do mouky nastrouhejte máslo, přidejte 1 vejce a žloutek, osolte, vlijte kvásek, promíchejte a uhněťte hladké těsto. Poprašte ho moukou, zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout zhruba 30 minut.

3

Na drobenku promněte máslo s cukrem a moukou na sypkou směs.

4

Hrušky oloupejte, odstraňte jádřinec a nakrájejte na kostičky.

5

Na pomoučeném vále rozválejte těsto do obdélníku vysokého zhruba 5 mm, potřete meruňkovou zavařeninou zhruba 1 cm od okraje, posypte hruškami, brusinkami, skořicí a mletými ořechy či mandlemi, zakápněte rumem, stočte závin, položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem, posypte drobenkou a nechte ještě 15 minut kynout. Troubu předehřejte na 180 °C.

6

Pečte zhruba 30 minut v předehřáté troubě dozlatova.