Jehněčí roláda se špenátem a mandlemi

Doba přípravy: Do 1,5 hodiny
Počet porcí: 4
Jehněčí roláda se špenátem a mandlemi  Foto: Jehněčí roláda se špenátem a mandlemi Foto: archiv Pražské řeznictví

Jehněčí k jaru zkrátka patří a určitě stojí za to ho doma připravit. Zkuste třeba tuhle efektní pečínku s voňavým rozmarýnem a křupavou nádivkou s mandlemi.

Článek

13 skvělých receptů s jehněčím masem Foto:

13 skvělých receptů s jehněčím masem

Jehněčí maso je právě teď v nejlepší formě. V posledních letech se toto vynikající "jarní" maso dostává stále více do popředí i v nabídce českých restaurací a není důvod,...
Suroviny
  • jehněčí kýta bez kosti 1,5 kg
  • česnek 3 stroužky
  • olivový olej 2 lžíce
  • hrozinky 100 g
  • máslo 1 lžíce
  • čerstvý špenát 400 g
  • sekané mandle 20 g
  • čerstvý rozmarýn 3 snítky
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • voda na podlití
Postup
1

Maso očistěte a rozřízněte na plát. Česnek prolisujte, smíchejte se solí, olejem a nakrájeným rozmarýnem. Vetřete do masa ze všech stran a nechte maso asi 20 minut odpočívat v pokojové teplotě.

2

Rozinky zalijte horkou vodou a nechte krátce nabobtnat. V pánvi rozpusťte máslo a vsypte listy špenátu, nechte chvíli zavadnout. Rozinky slijte, posekejte společně se špenátem. Promíchejte s nasekanými mandlemi. Dochuťte solí, pepřem.

3

Plát jehněčí kýty potřete směsí, zaviňte a svažte provázkem. Vložte do pekáče, podlijte vodou, zakryjte pokličkou a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C 1,5 hodiny. Potom odkryjte a za občasného potírání masa výpekem pečte dozlatova dalších 30–45 minut.