Jehněčí kýta s bramborami a feta sýrem

Doba přípravy: Do 2 hodin
Počet porcí: 6–8
Jehněčí kýta s bramborami a feta sýrem Foto: Jehněčí kýta s bramborami a feta sýremFoto: isifa.com

Tento recept je inspirovaný Řeckem. Všechno upečte v jednom pekáči nebo míse, chutě se skvěle propojí a výsledek bude přímo nebeský.

Suroviny
Postup
1

Kýtu převažte nití, aby dobře držela tvar. Do masa udělejte několik zářezů a do nich namáčkněte stroužky česneku a větvičky rozmarýnu. Kýtu potřete citronovou šťávou a ochuťte solí a pepřem.

2

Brambory nakrájejte na plátky, naklaďte do pekáče, osolte a opepřete. Jehněčí i brambory přelijte olivovým olejem.

3

Pekáč přikryjte alobalem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Fólii asi za 30 minut sejměte. V pekáči by už mělo být hodně šťávy. Vraťte jej zpátky do trouby a pečte dalších 30 minut, potom ho vyndejte, maso obložte feta sýrem a rajčátky a pečte dalších 20 minut.

4

Prima tip: Život si můžete usnadnit tím, že požádáte svého řezníka, aby vám jehněčí kýtu vykostil.