Frittata s ovčím sýrem

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Počet porcí: 4
Frittata s ovčím sýrem  Foto: Frittata s ovčím sýrem Foto: Marek Bartoš / Lehká kuchyně

Záchrana, když nestihnete nakoupit. Většinu surovin určitě najdete doma a ty zbylé snadno nahradíte – špenát jinou listovou zeleninou, hráškem nebo na nudličky nakrájenou paprikou, fetu jiným ovčím sýrem, ale vyzkoušejte nejdřív originál. Pravděpodobně si pak raději nakoupíte fetu do zásoby.

Zkuste to podle videoreceptu přímo se Šéfem:

Suroviny
  • nové brambory, nakrájené na nudličky 300 g
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • mladé špenátové lístky 250 g
  • drcená konzervovaná rajčata 300 g
  • česnek, nakrájený na tenké plátky 1 stroužek
  • mletá uzená paprika 1/2 lžičky
  • vejce 4 ks
  • sýr feta, nakrájený na kostičky 50 g
  • máslo 2 lžíce
Postup
1

Brambory uvařte v mírně osolené vodě doměkka, trvá to zhruba 10–15 minut. Troubu předehřejte na 200 °C.

2

Špenát operte ve studené vodě a nechte okapat v cedníku. Jakmile jsou brambory vařené, slijte horkou vodu přes špenát, aby zavadl.

3

Ze špenátu vymačkejte přebytečnou vodu (dobře to jde vařečkou), osolte, opepřete, promíchejte s rajčaty, česnekem, uzenou paprikou, vejci a sýrem.

4

Rozpalte pánev, vyskládejte do ní brambory, navrch rozložte směs, poklaďte máslem a zapékejte v troubě 15–20 minut. Vyjměte a podávejte.