Fleky se zelím a slaninou

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 5
Fleky se zelím a slaninou Foto: Fleky se zelím a slaninouFoto: All

Rychlá klasika, na kterou je potřeba jen několik ingrediencí, ale která zaručeně zasytí. Kdo si ji pamatuje ze školních jídelen? :)

Suroviny
  • slanina nakrájená na kousky 340 g
  • velká sladká cibule nakrájená na plátky 1 ks
  • česnek, prolisovaný 3 stroužky
  • středně velká hlávka bílého zelí, nakrouhaná 1 ks
  • široké vaječné nudle 450 g
  • sůl a pepř
Postup
1

Nakrájenou slaninu vložte do velké pánve a restujte na mírném ohni dozlatova.

2

Zatímco se slanina restuje, připravte si velký hrnec. Nalijte do něj dostatek vody, v průběhu osolte a přiveďte k varu. Vařte v něm nudle podle návodu. Jakmile budou hotové, slijte je a dejte stranou.

3

K hotové slanině přidejte plátky oloupané cibule, prolisovaný česnek a restujte: dokud cibule nezesklovatí a česnek se nerozvoní.

4

Přidejte nakrouhané zelí a restujte do změknutí. Pokud nemáte dostatek místa v pánvi, můžete zelí přidávat po částech. Jakmile změkne, přidejte vařené nudle a dochuťte.