Fettuccine s hříbky

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 2
Fettuccine s hříbky  Foto: Fettuccine s hříbky Foto: Thinkfood.cz

Jelikož jsem dostala k testování novou wok pánev značky Green Pan, bylo třeba ji hned zahřát. První zatěžkávací zkouškou byly hříbkové fettuccine a dopadlo to..., více než skvěle :)

Práce s čerstvými houbami vyžaduje rychlost, protože se nedají moc dlouho skladovat. V lednici snadno chytnou plíseň, případně se do nich pustí nějaký zbloudilý červík. Někdo houby po očištění opepří, právě proto, aby se jim plíseň vyhnula. Nejlepší recept na to, aby čerstvé hřiby nezplesnivěly, je však jen jeden: rychle je sníst. Tak nasekejte ty sametové kluky do pánve a zkuste tuhle ultra jednoduchou úpravu.

Suroviny
  • menší, tvrdší hříbky 12 ks
  • těstoviny fettuccine 4 klubka
  • čerstvý rozmarýn 2 snítky
  • hladkolistá petržel, nasekaná 1 hrst
  • česnek 4 stroužky
  • šťáva z půlky citronu
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • máslo 1 lžíce
Postup
1

Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Fettuccine vařte 10–12 minut, podle toho, zda je máte radši na skus či do měkka.

2

Očištěné celé houby (neoddělujte nohy od hlaviček) nakrájejte na plátky, stejně jako stroužky česneku. Rozpalte pánev s pořádným cákancem olivového oleje a přidejte houby s česnekem, otrhané snítky tymiánu, rozmarýnu a vše restujte asi 5 minut. K orestovaným houbám přidejte lžíci másla a uvařené fettuccine, s douškem vody, ve které se pasta vařila.

3

Těstoviny s houbami prohoďte, zakápněte je citronovou šťávou a olivovým olejem, dosolte, opepřete je čerstvě namletým pepřem a přisypte nasekanou petržel. Stačí již jen naservírovat a štědře postrouhat parmezánem.