Dýňové muffiny s čokoládou

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Počet porcí: 16 ks
Dýňové muffiny s čokoládou Foto: Dýňové muffiny s čokoládouFoto: Hodně domácí

Základem pro tyto muffiny je dýňové pyré, které získáte vařením dýně Hokkaido v páře nebo troše vody doměkka. Vodu slijte a uvařenou dýni nechte vychladnout a rozmixujte. Udělejte si ho do zásoby, jelikož u jedné várky muffinů určitě nezůstane. Jsou tak snadné!

Článek

Mramorové cupcaky  Foto:

22 nejlepších receptů na sladké muffiny a cupcakes

Pokud ho ještě nemáte, je načase pořídit si do výbavy plech na muffiny. A pak už jen zkoušet nové recepty na ty nejlepší mini "bábovičky". Jsou skvělé jako dezert ke kávě,...
Suroviny
  • dýňové pyré 200 g
  • mandlová mouka 1 hrnek
  • tapioková mouka 1/2 hrnku
  • kokosová mouka 1/2 hrnku
  • vejce 3 ks
  • datlový sirup 3–4 lžíce
  • banán 1 ks
  • kokosový olej 1/3 hrnku
  • mletá skořice 1 lžička
  • sůl
  • kokosové mléko dle potřeby, těsto má být husté
  • čokoládové chipsy nebo nasekaná čokoláda
  • arašídové máslo 1 lžíce
  • prášek do pečiva 1 lžička
  • soda 1/2 lžičky
Postup
1

Do mixéru dejte vejce, sirup, banán, dýni a vše chvilku pomixujte.

2

Přidejte olej, máslo, skořici a mléko a opět chvilku mixujte.

3

Mouky smíchejte s práškem do pečiva, sodou a přisypte do rozmixované směsi a zamíchejte.

4

Na závěr přisypte do těsta čokoládové čipsy. Muffiny pečte v silikonových formičkách, nejprve cca 5 minut při teplotě 200 °C a pak teplotu snižte a pečte ještě cca 25 minut na 175 °C.

5

Zkuste špejlí, zda je upečeno. Polité zakysanou smetanou jsou nejlepší.