Dip ze sušených rajčat

Doba přípravy: Do 10 minut
Počet porcí: 4
Dip ze sušených rajčat Foto: Dip ze sušených rajčatFoto: Johana Pošová

Skvělá surovina – sušená rajčata, se hřejí na výsluní italské kuchyně už dlouho. Co ale s načatou skleničkou, která vám už také dlouho zaclání v ledničce? Dip je ta správná odpověď na tři písmena.

Suroviny
  • rozdrobená feta 120 g
  • olivový olej 2 lžíce
  • sušená rajčata v oleji, scezená a nakrájená nadrobno 1/2 hrnku
  • sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

V misce utřete vidličkou fetu, jogurt a olej, až vznikne hladší směs.

2

Vmíchejte k ní nakrájená rajčata, osolte, opepřete podle chuti a podávejte, například se slanými preclíčky.