Čínská vaječná polévka se špenátem

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Čínská vaječná polévka se špenátem  Foto: Čínská vaječná polévka se špenátem Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Čínskou kuchyni jsme si oblíbili pro její nekonečnou variabilitu a povětšinou ostré, výrazné chutě. Tato polévka je jiná, jemná, téměř něžná, ovšem pikantnost jí nechybí.

Suroviny
  • drůbeží vývar, nejlépe domácí 1,5 litru
  • najemno nastrouhaný čerstvý zázvor 1 lžíce
  • maizena (kukuřičný škrob) 1,5 lžíce
  • sezamový olej 1 lžíce
  • vejce 3 ks
  • čerstvý špenát 400 g
  • uvařené čerstvé sójové boby nebo bílé fazole 1 hrst
  • pažitka nebo najemno nakrájená jarní cibulka na posypání
  • sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Vývar uveďte do varu ve velkém hrnci. Vsypte do něj zázvor a osolte ho. Vmíchejte do něj škrob a sójovou omáčku, povařte 1 až 2 minuty, až lehce zhoustne, a dejte stranou.

2

V misce promíchejte trochu soli, sezamový olej a vejce. Horkou polévku stále lehce promíchávejte a pomalu do ní vešlehávejte vaječnou směs, pak vsypte lístky špenátu a boby a nechte asi 1 minutu špenát zavadnout. Polévku osolte podle chuti a rozdělte ji do misek. Podávejte ji posypanou pažitkou nebo jarní cibulkou.

Čínská vaječná polévka se špenátem  Foto: Čínská vaječná polévka se špenátem; foto: L.A. CREATIVE FOOD