Chuť a vůně Itálie: Špagety s rajčatovým pyré a bazalkou

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Špagety s rajčatovým pyré a bazalkou Foto: Špagety s rajčatovým pyré a bazalkouFoto: archiv Mutti

Rychlá jednoduchá večeře s chutí a vůní skutečné Itálie – takové jsou špagety s rajčatovým pyré a bazalkou. Pyré dodá pokrmu čerstvou přírodní chuť a díky němu zvládne přípravu i úplný začátečník.

Další výborné recepty z konzervovaných rajčat a pyré najdete ve speciálu:

Suroviny
Postup
1

Do hrnce nalijte dostatek vody (doporučujeme 3,5 litru), mírně osolte a přiveďte k varu. Do vroucí vody vložte špagety a vařte na skus, tedy al dente podle návodu na obalu.

2

Česnek nasekejte nadrobno a osmahněte v hlubší pánvi na olivovém oleji dozlatova.

3

Do pánve přidejte jemně nasekanou cibuli, Rajčatové pyré Mutti a bazalku. Vařte 5 minut.

4

Slijte špagety a přidejte je do omáčky na pánvi. Promíchejte a vařte ještě 2 minuty.

5

Špagety s pyré servírujte ozdobené bazalkou.

Kvalita a skvělá chuť od italské jedničky

Rajčatové pyré Mutti vyniká mezi obdobnými výrobky svou chutí a hustou krémovou strukturou. Neobsahuje semínka ani zbytky rajčatové slupky. Tmavě červené pyré má typickou vůni rajčat z prosluněné Itálie a krémovou texturu. Skvěle se hodí pro přípravu předkrmů, polévek a hlavních jídel. Báječně chutná nejen s těstovinami, ale i se spoustou dalších surovin.

Vyzkoušejte Rajčatové pyré Mutti třeba také v receptu na křehký opečený chléb s loupanými rajčaty, mozzarellou burrata a pistáciemi.

Výrobce, italská společnost Mutti, je ve své zemi jedničkou na trhu a přináší to nejlepší z italského farmářství a gastronomie do každodenního života po celém světě. Poblíž města Parma působí společnost Mutti od roku 1899 a je proslulá prvotřídními produkty s pravou chutí kvalitních rajčat. Rajská jablíčka získává od pečlivě vybraných dodavatelů, kteří je pěstují odpovědným způsobem s respektem k půdě a farmaření. Rajčata se sklízejí až po úplném dozrání a okamžitě se zpracovávají, aby se zachovala jejich tak typická fantastická chuť a vůně.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ