Chodský toč

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Chodský toč Foto: Chodský točFoto: Češka z Česka

Tuto chodskou bramborovou specialitu můžete podávat například s podmáslím. Toč také výborně ladí s kulajdou i bramboračkou.

Článek

16 receptů na placky a placičky Foto:

16 receptů na placky a placičky

Proč máme tak rádi jídla, která se servírují v podobě placek či placiček? Je v tom jistě vzpomínka na dětství – pizza, lívance, bramboráky či karbanátky jsou oblíbená...
Suroviny
  • brambory 1 kg
  • vejce 1 ks
  • česnek, podle chuti cca 5 stroužků
  • majoránka
  • sůl
  • máslo nebo sádlo na vymazání formy
  • strouhanka nebo hrubá mouka na vysypání formy
Postup
1

Brambory okrájejte a nastrouhejte najemno.

2

Vymačkejte z nich tekutinu a přidejte podle chuti suroviny jako prolisovaný česnek, majoránku a sůl. Dále přidejte vejce a mouku.

3

Zapékací mísu vymažte a vysypejte strouhankou. Promíchanou směs vlijte do zapékací mísy a pečte asi 40 minut dozlatova.

4

Pokud se v těstě vytvoří bubliny, tak je propichujte. Můžete také toč otočit, aby se propekl i z druhé strany.

Češka z Česka vaří pro Čechy, Moravu i Slezsko

Češka z Česka Foto:

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska_blog