Chodský toč

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Chodský toč Foto: Chodský točFoto: Češka z Česka

Tuto chodskou bramborovou specialitu můžete podávat například s podmáslím. Toč také výborně ladí s kulajdou i bramboračkou.

Článek

16 receptů na placky a placičky Foto:

16 receptů na placky a placičky

Proč máme tak rádi jídla, která se servírují v podobě placek či placiček? Je v tom jistě vzpomínka na dětství – pizza, lívance, bramboráky či karbanátky jsou oblíbená...
Suroviny
  • brambory 1 kg
  • vejce 1 ks
  • česnek, podle chuti cca 5 stroužků
  • majoránka
  • sůl
  • máslo nebo sádlo na vymazání formy
  • strouhanka nebo hrubá mouka na vysypání formy
Postup
1

Brambory okrájejte a nastrouhejte najemno.

2

Vymačkejte z nich tekutinu a přidejte podle chuti suroviny jako prolisovaný česnek, majoránku a sůl. Dále přidejte vejce a mouku.

3

Zapékací mísu vymažte a vysypejte strouhankou. Promíchanou směs vlijte do zapékací mísy a pečte asi 40 minut dozlatova.

4

Pokud se v těstě vytvoří bubliny, tak je propichujte. Můžete také toč otočit, aby se propekl i z druhé strany.