Ceviche z manga a žampionů

Doba přípravy: Do 10 minut
Počet porcí: 4
Ceviche z manga a žampionů  Foto: Ceviche z manga a žampionů Foto: Lahodně s Ellou a přáteli

Ceviche z hub je neskutečně lehké, plné chuti a dokáže krásně osvěžit. Houby se nejprve marinují v úžasné směsi limetové šťávy, zázvoru, chilli a olivového oleje, pak se pokladou šťavnatými kousky manga a křupavé červené papriky a vytvoří nezapomenutelnou kombinaci.

Delším marinováním se chuť jen umocní, takže doporučuji připravovat najednou větší množství, abyste se po pár dnech mohli potěšit ještě pár sousty.

Další originální zdravé recepty z nové kuchařky Elly Wodward najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Ochutnejte léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu Prima FRESH nabízí plnou náruč nových receptů, s kterými si období prázdnin užijete ještě více naplno! Časopis najdete v prodeji již od 7. června, tak...
Suroviny
  • žampiony 400 g
  • šťáva z 10 limet asi 150 ml
  • česnek 1 stroužek
  • paprička jalapeño nebo jiná chilli paprička 1 ks
  • čerstvý zázvor 2,5cm kousek
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • červená cibule 1/2 ks
  • červená paprika 1 ks
  • čerstvý nasekaný koriandr 1 menší hrst
  • zralé mango 3/4 ks
Postup
1

Houby nakrájejte na velmi tenké plátky a vložte je do misky. Přelijte je limetovou šťávou a olivovým olejem.

2

Česnek nasekejte nadrobno nebo podrťte, chilli papričku nakrájejte nadrobno, zázvor nastrouhejte najemno, nasypte vše na houby a opatrně promíchejte. Nechte alespoň 1 hodinu marinovat při pokojové teplotě, aby se chutě prolnuly.

3

Cibuli a papriku nakrájejte nadrobno, mango oloupejte a dužinu nakrájejte na malé kostičky. Na talíře rozdělte cibuli a papriku s většinou koriandru, navrch rozložte marinované houby a mango a ozdobte zbylým koriandrem.