Celozrnné špagety s restovanou cibulí

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 1–2
Celozrnné špagety s restovanou cibulí  Foto: Celozrnné špagety s restovanou cibulí Foto: Miluji svůj život

Těstoviny jsou velmi vděčné nejen díky krátké a jednoduché přípravě, ale i díky tomu, že nepotřebujete mnoho ingrediencí a stejně zvládnete uvařit výtečné jídlo. Tento recept je toho zářným příkladem. Stačí vám těstoviny, cibule, chilli a trochu bylinek a za chvíli si můžete pochutnávat.

Článek

Parádní recepty na milované špagety Foto:

16 parádních receptů na oblíbené špagety

Ačkoliv je druhů těstovin nepřeberné množství, jeden druh z nich nepokrytě vyčnívá. Špagety neboli spaghetti, pokud chcete ctít italský původ, jsou zkrátka nepřekonatelné.
Suroviny
  • celozrnné špagety 200 g
  • větší cibule (mix žluté a červené) 1,5 ks
  • menší chilli paprička 1 ks
  • sůl
  • sýr parmazánového typu (např. Gran Moravia)
  • hladkolistá petržel, nasekaná 1 hrst
Postup
1

Špagety dejte vařit do vroucí osolené vody a vařte cca 8 minut či po dobu uvedenou na obale tak, aby zůstaly al dente.

2

Cibuli očistěte a nakrájejte na půlkolečka. Chilli papričku nasekejte nadrobno.

3

Na olivovém oleji orestujte cibuli a chilli papričku, dokud nebude cibule do sklovata, a pak ještě chvilku restujte, měla by začít zlátnout – pak je hotová.

4

Uvařené špagety slijte a přidejte k cibulové směsi. Nyní přidejte sůl dle chuti, nastrouhaný sýr a nasekanou petrželku a ihned podávejte.