Bublanina

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Bublanina Foto: BublaninaFoto: Hodně domácí

Bublanina je letní klasika se sezónním ovocem jako jsou jahody, třešně, borůvky, maliny, meruňky, ostružiny. Tento recept pracuje například s pohankovou moukou, ale chce to jen vyzkoušet a nebát se toho. Výsledek je bombastický! :)

Článek

Rychlá hrníčková bublanina Foto:

16x třešně s višněmi

Už jste se pustili do pečení s třešněmi a višněmi? Ne? Tak hurá do toho! :)
Suroviny
Postup
1

V míse napřed vyšlehejte osolené bílky s cukrem, postupně pak zašlehejte žloutky.

2

Mouku smíchejte s práškem do pečiva a spolu s rozpuštěným máslem a jogurtem opatrně smíchejte vše dohromady.

3

Vymažte a vysypte plech moukou, vlijte těsto a posypte ovocem obaleným v mouce. Pečte při teplotě cca 180 °C, 35–40 minut.