Bramborová pizza – Pizza di patate

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Počet porcí: 1 pizza
Bramborová pizza - Pizza di patate  Foto: Bramborová pizza - Pizza di patate Foto: kuchařka Vychytaná pizza

Ačkoli tato pizza není tak křupavá jako klasická pizza, je to skvělá alternativa pro ty, kdo milují bramborovou kaši, a pro ty, kdo nemohou jíst pšenici. Je to oblíbené jídlo v domácnostech jižní Itálie.

Jestliže nemáte rádi ančovičky, můžete použít konzervovaného tuňáka. Můžete vyzkoušet jakoukoli náplň na pizzu, kterou máte rádi, dokonce i mozzarellu. Servírujte s rajčatovou omáčkou na pizzu a s grilovanými klobásami pro ty, kdo jedí maso. V některých receptech na bramborovou pizzu se bramborová kaše přidává do normálního těsta na pizzu, což chutná výborně, ale pizza je trochu hůř stravitelná a samozřejmě obsahuje pšenici!

Článek

Domácí pizza  Foto:

20x oblíbená pizza v různých provedeních

Pizza se v průběhu staletí stala skutečným fenoménem a je to jedno z jídel, o kterých lze říct, že je oblíbená na celém světě! Pečená placka z jednoduchého těsta obložená...
Suroviny
  • moučnaté brambory, oškrábané 750 g
  • olivový olej 2 lžíce + na pokapání
  • rozpůlená cherry rajčata nebo roma 6–8 ks
  • černé olivy 50 g (1/2 hrnku)
  • opláchnuté kapary, naložené ve slaném nálevu 25 g (2 lžíce)
  • opláchnuté slané ančovičky 3 filátka
  • malá červená cibule, nakrájená na tenké kroužky a namočená v olivovém oleji 1 ks
  • sušené oregano 1 lžička
  • mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
  • forma na pizzu o průměru 23 cm vymazaná olejem
Postup
1

Předehřejte troubu na 200 °C (plynovou troubu na stupeň 6).

2

Vařte brambory v osolené vodě, dokud nezměknou. Potom dobře slijte vodu a z brambor pečlivě oloupejte slupku. Rozmačkejte brambory a potom je nechte chladnout 5 minut. Zamíchejte do nich olivový olej a ochuťte je. Pomocí lžíce přesuňte brambory do připravené formy na pizzu a nahoře je zarovnejte.

3

Na brambory rozložte rajčata, olivy, kapary, ančovičky a cibulové kroužky. Posypte sušeným oreganem a pokapejte olivovým olejem. Pečte v troubě 20 minut. Podávejte horké nebo vychladlé.