Bramborová pizza – Pizza di patate

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Počet porcí: 1 pizza
Bramborová pizza - Pizza di patate  Foto: Bramborová pizza - Pizza di patate Foto: kuchařka Vychytaná pizza

Ačkoli tato pizza není tak křupavá jako klasická pizza, je to skvělá alternativa pro ty, kdo milují bramborovou kaši, a pro ty, kdo nemohou jíst pšenici. Je to oblíbené jídlo v domácnostech jižní Itálie.

Jestliže nemáte rádi ančovičky, můžete použít konzervovaného tuňáka. Můžete vyzkoušet jakoukoli náplň na pizzu, kterou máte rádi, dokonce i mozzarellu. Servírujte s rajčatovou omáčkou na pizzu a s grilovanými klobásami pro ty, kdo jedí maso. V některých receptech na bramborovou pizzu se bramborová kaše přidává do normálního těsta na pizzu, což chutná výborně, ale pizza je trochu hůř stravitelná a samozřejmě obsahuje pšenici!

Článek

Domácí pizza  Foto:

20x oblíbená pizza v různých provedeních

Pizza se v průběhu staletí stala skutečným fenoménem a je to jedno z jídel, o kterých lze říct, že je oblíbená na celém světě! Pečená placka z jednoduchého těsta obložená...
Suroviny
  • moučnaté brambory, oškrábané 750 g
  • olivový olej 2 lžíce + na pokapání
  • rozpůlená cherry rajčata nebo roma 6–8 ks
  • černé olivy 50 g (1/2 hrnku)
  • opláchnuté kapary, naložené ve slaném nálevu 25 g (2 lžíce)
  • opláchnuté slané ančovičky 3 filátka
  • malá červená cibule, nakrájená na tenké kroužky a namočená v olivovém oleji 1 ks
  • sušené oregano 1 lžička
  • mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
  • forma na pizzu o průměru 23 cm vymazaná olejem
Postup
1

Předehřejte troubu na 200 °C (plynovou troubu na stupeň 6).

2

Vařte brambory v osolené vodě, dokud nezměknou. Potom dobře slijte vodu a z brambor pečlivě oloupejte slupku. Rozmačkejte brambory a potom je nechte chladnout 5 minut. Zamíchejte do nich olivový olej a ochuťte je. Pomocí lžíce přesuňte brambory do připravené formy na pizzu a nahoře je zarovnejte.

3

Na brambory rozložte rajčata, olivy, kapary, ančovičky a cibulové kroužky. Posypte sušeným oreganem a pokapejte olivovým olejem. Pečte v troubě 20 minut. Podávejte horké nebo vychladlé.

Bramborová pizza - Pizza di patate  Foto: Bramborová pizza - Pizza di patate; foto: kuchařka Vychytaná pizza

Vychytaná pizza

Domácí klasická, sicilská a kvásková pizza, calzone a focaccia

kuchařka Vychytaná pizza Foto:

Maxine Clark

Pizza je nejoblíbenější fastfoodové jídlo na světě. Díky starým původním i moderním receptům, které jsou uvedeny v této knize, můžete ve své troubě připravit pizzu, calzone nebo focacciu, na které se člověku budou sbíhat sliny. Kromě toho můžete také připravit mnoho dalších výborných druhů italského pečiva.

Pro skutečné labužníky je pec na dřevo nutností, ale na přípravu skvělé pizzy všichni potřebují především základní kuchyňské náčiní, troubu – a své ruce! V knize jsou uvedeny důležité informace o pizze a základní postupy, jak ji připravit. Při čtení jistě pocítíte touhu upéct si vlastní. Kniha obsahuje podrobné pokyny pro přípravu základního těsta na pizzu, kváskového těsta a několika bezlepkových těst.

Vydalo nakladatelství Omega.