Batátové placky s uzeným lososem

Doba přípravy: Do 30 minut
Batátové placky s uzeným lososem Foto: Batátové placky s uzeným lososemFoto: P&G Foodies

Místo sladkých palačinek vyzkoušejte tyto slané, výborné a hlavně hodně rychlé placky. Jsou tak dobré, že je můžete jíst i samotné.

Článek

Dýňové placičky s citronovým tvarohem Foto:

20+ skvělých receptů na bramboráky a další zeleninové placičky

Dokřupava osmažený bramborák je jedno z nejoblíbenějších jídel. Klasickou verzi můžete ale různě obměňovat a obdobně si lze pohrát i s dalšími druhy zeleniny...
Suroviny
  • batát 200 g
  • česnek 1 stroužek
  • parmazán 40 g
  • vejce 3 ks
  • sůl 1/2 lžičky
  • špetka pepře
  • curry koření nebo varianta čerstvých bylinek (tymián + bazalka) 1/2 lžičky
  • ghí máslo 1 lžíce
  • Dip:
  • česnek 1 stroužek
  • sůl, pepř
  • pár kapek citronové šťávy
  • Ostatní:
    uzený losos
  • salátové listy
Postup
1

Do středně velké misky si nastrouhejte nahrubo oloupané batáty. Přidejte rozdrcený stroužek česneku, najemno strouhaný parmezán, vejce, sůl, trochu pepře a podle chuti buď curry koření nebo nasekané čerstvé bylinky.

2

Vše promíchejte, ač se to možná nezdá, těsto se na pánvi krásně spojí. Na rozehřátém ghí másle smažte placičky o velikosti tenisákového míče z obou stran dozlatova.

3

Zatímco se placky smaží, připravte si dip. V malé mističce si smíchejte řecký jogurt, rozdrcený česnek, posekanou bazalku, špetku soli, pepře a zakápněte citronovou šťávou. Vše promíchejte.

4

Jednotlivé placky proložte salátovými listy, které zakápněte olivovým olejem a citronem. Navrch poklaďte uzeného lososa a bylinkový dip.